Jaarmarkt Hervormde Kerk PKN Middelharnis

Gelijktijdig met de Havendag op 1 juni organiseert de Hervormde Gemeente van Middelharnis een Jaarmarkt rond de kerk en op de Voorstraat.

Achter het Oude Raadhuis is een eetplein met een gezellig terras met koffie, thee, koek, oliebollen, wafels, patat, snacks en nog veel meer lekkers. Op het terras staat ook een rad van avontuur, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Verder is er een grote rommelmarkt met diverse kramen en een grondmarkt met meubels en grote spullen. Dit jaar is er ook veel tweedehands kleding te koop. Op deze markt kunt u ook terecht voor prachtige fotokaarten en overheerlijke Goudse stroopwafels. Tijdens de Jaarmarkt is hier een expositie van oude schoolplaten. Speciaal op deze dag zijn er ook mooie groendecoraties te koop.

Naast genoemde activiteiten is er ook voor de kinderen van alles te doen. Op het terras is een strippenkaart te koop waarmee de kinderen spelletjes kunnen doen en wat te eten en drinken kunnen krijgen. Het is de moeite waard om de Jaarmarkt te bezoeken!

De kerk is die dag vrij toegankelijk.

Op de havendag is de Grote of St. Michaƫlskerk , net als voorgaande jaren, open van 10.00-16.00. U kunt de kerk op eigen houtje bezichtigen, maar er zijn ook mensen aanwezig die van alles over het gebouw kunnen vertellen en u willen rondleiden. Er is ook een kleine tentoonstelling ingericht van documenten uit het kerkarchief: doopboeken, lidmatenregisters en andere interessante documenten. Op bepaalde tijden wordt het orgel bespeeld, nl van 11.30-12.00, 13.00-13.30, 14.30-15.00 en van 15.30-16.00. Verder is de evangelisatiecommissie aanwezig met foldermateriaal en zijn er ook leden van de commissie zelf om u informatie te geven. Voor iedere bezoeker ligt een kort overzicht van de historie van de kerk gereed.

Op drie tijdstippen is onder begeleiding een bezoek aan de toren mogelijk. Altijd een fantastisch moment om van bovenaf de omgeving te bekijken en alle activiteiten rondom de Havendag in een ander perspectief te zien. Vanzelfsprekend is dat wel op eigen risico, maar desondanks de moeite van het klimmen zeker waard. U kunt zich hiervoor verzamelen in de kerk, binnen rechts van de zij-ingang, om 12.00 uur, 14.00 uur of 15.30 uur.