Muziek onder d’n Diek op het Diekhuusplein

Een wereldhaven kun je het niet noemen; de havenkom van Middelharnis is te klein om alle activiteit van de havendagen kwijt te kunnen. Maar het dorp heeft voldoende moois te bieden om te verkennen. Het winkelgebied loopt langs d’n Diek met daaronder het zandpad en het cultureel centrum Diekhuus. Tijdens de Flakkeese Dagen (jaarlijks in april) worden twee podia gevuld met bands van eigen bodem. Hart van Goeree presenteert een ‘best of’ dwarsdoorsnede van dit festival: Muziek onder den Diek. Van 13 tot 17 uur kunt u terecht op het terras van het Diekhuus voor rock, country en popmuziek.

Millfist

Millfist is een coverband met lekkere nummers variërend van Pink tot Foo Fighters. De band bestaat sinds de zomer van 2017 uit Remco de Boet en Dennis Hermans op gitaar, Kim van Leeuwen achter de drums, Michel Troost op de bas en zangeres Mariwijn Bijl. Millfist heeft al veel optredens op zijn naam staan en elk optreden is een feest! Lekker meezingen, of dansen: het mag en kan allemaal. Het vijftal staat te popelen om te spelen op de Havendagen!

De firma Ongeregeld

De firma Ongeregeld (in muziek) dacht zo’n beetje alle speelplekken tussen Goedereede en Ooltgensplaat wel te hebben gehad. Elk jaar staan ze wel ergens langs de route van de omloop en onlangs waren er nog Ongeregeldheden op de Flakkeese Dagen waarbij ze weer met kop en schouders uitstaken als de vreemdste band van het eiland.

Diekhuusplein stond nog niet op het lijstje en dat maken ze tijdens deze Havendagen goed. Je houdt van ze…..of je hoort ze geamuseerd aan. Hun liedjes ‘Wat doet een overkanter op zo’n eiland?’ en ‘Het leven o de Plaat’ horen inmiddels tot het standaard Flakkees liedboek. De band staat met een been op het eiland en met het andere in Rotterdam. Ongeregelde liedjes gaan ergens over en de teksten zijn verpakt in gedegen country-muziek. Daarbij is de texmex-style accordeon verfrissend temidden van het hedendaags gitaar en techno-geweld. Wie ze nog niet gezien had moet zeker komen kijken, de volgende kans is pas weer met de omloop eind augustus.

The Legendary Orchestra Of Love

The Legendary Orchestra Of Love is een vat vol tegenstrijdigheden. Het rock-‘n’-roll trio speelt vrolijke, dansbare gitaarmuziek. De liedjes vertellen absurde maar vermakelijke verhalen. De band is visueel aantrekkelijk, bezit aanstekelijke humor en ook aan showmanschap ontbreekt het de drie heren niet. Vanuit hun thuisstad Rotterdam broeden ze op hun plannen om de wereld te veroveren met hun grenzeloze charmes.

Het driemansorkest is opgericht in 2016 en bestaat uit Dikke Mike (bas), Vlugge Japie (gitaar) en Sluwe Sjakie (drums). Het drietal vierde in november 2017 de release van hun eerste single, Haunted Bookshop, met een tour langs Rotterdamse boekwinkels. In maart 2018 kwam de eerste fysieke EP, Holy Smokes, uit – “Een lekkere rockplaat die smaakt naar meer.”, aldus de Popunie. De band treedt aan de lopende band op, een van de hoogtepunten was wel een 600-man tellend publiek op Popfestival Flakkeese Dagen 2018.

Naast de energie-explosie van hun rock-‘n’-roll show verzorgt de band ook akoestische optredens in hun capibara opstelling, op smaak gebracht met verhalen en cabareteske momenten. Deze show mag op geen enkel foodtruck festival of straattheater ontbreken.

De muzikale invloeden zijn divers te noemen. The Legendary Orchestra Of Love haalt inspiratie uit The Blues Brothers, Primus, The Who, Tom Waits en Frank Zappa en heeft een verfrissend eigen geluid. Met een simpele basis van bas, gitaar en drums weet het drietal van eenvoud een kunstvorm te maken. Hoewel de band zelf claimt verfrissend vrolijke rock-‘n’-roll te spelen, zou je de stijl ook kunnen labelen als indie rock, garage rock en specifiek zelfs post-punk revival.