Sportplein

Op dit sportieve plein op de parkeerplaats aan de Nieuwstraat zullen diverse sportverenigingen zich komen promoten.

U kunt kennis maken met:

  • karateschool kiyozumi
  • Budokai Senshi met diverse onderdelen zoals boksen, kickboksen, karate en ju jutsu

Zij zullen de gehele dag hier allerlei demonstraties verzorgen. U ben van harte welkom!

 

Achtergrondinformatie

Karate is een eeuwenoude vorm van ongewapende zelfverdediging. Men maakt gebruik van de natuurlijke wapens van het lichaam, zoals handen, voeten en benen. In de loop van de jaren zijn er vele soorten karate ontwikkeld. In de Kiyozumi dojo wordt er lesgegeven in het Kyokushin karate. Het Kyokushin karate is een moderne full-contact karate stijl die ook wel de “strongest karate” wordt genoemd. Het staat bekend om zijn harde maar eerlijke vorm van karate. De grondlegger van Kyokushin karate is Mas. Oyama (1923-1994). De opvolger van Mas. Oyama is Kancho Shokai Matsui (8e dan).

Discipline

Mensen die karate beoefenen zijn in het algemeen rustig, beheerst en gedisciplineerd. Mensen die karate gaan leren met de bedoeling om dit te misbruiken, missen vaak de mentaliteit om de zware trainingsdiscipline vol te houden. Het misbruiken van karate wordt overigens niet getolereerd.

Karateschool Kiyozumi

Sinds 1997 hebben de gebroeders Smit hun eigen karateschool, Kiyozumi genaamd naar de berg waar Mas. Oyama zijn karatestijl ontwikkelde. Hans en Rinus en enkele van de pupillen hebben succes gehad op zowel nationale als internationale toernooien. De Kioyzumi dojo behoort bij de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie (NKKO), de NKKO bestaat uit circa 20 karatescholen. De NKKO is aangesloten bij de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG).

Karateschool Kiyozumi

Binnen de Karateschool Kiyozumi wordt er les gegeven in het Kyokushin karate. De karateschool in Middelharnis / Sommelsdijk wordt geleid door Hans Smit, Rinus Smit en Andre van Wezel. Eerstgenoemden zijn sinds 1983 actief in het Kyokushin karate en zijn beide in bezit van de zwarte band 4e dan. Beiden zijn gediplomeerd LMA (Leraar Martial Arts). Andre beoefent karate sinds 1991 en is in bezit van de zwarte band 3e dan tevens is hij bondscoach voor de Nederlandse selectie en voormalig wedstrijdvechter in binnen en buitenland. Ben jij een actieve sporter of wil je dat graag worden, heb je een voorliefde voor vechtsporten en beoefen je je sport het liefst binnen een gezellige en gedisciplineerde vereniging, dan is onze karateschool iets voor jou. Of je nu op zoek bent naar een vereniging om je conditie te verbeteren, jezelf wilt leren verdedigen, of deel wilt nemen aan toernooien, het kan allemaal. Iedereen is welkom. Voel je overigens niet te oud om aan karate te beginnen. Mits je beschikt over een redelijke basisconditie, past ook de oudere jongere prima in de groep. Ook onze dames binnen de vereniging zouden wel wat steun kunnen gebruiken. Er kan een, twee of drie maal per week worden getraind.
Heb je interesse?…..Kom eens langs en kijk of train vrijblijvend een avondje mee.

Sensei André van Wezel, Rinus en Hans Smit